Kövess minket

Aztaa

A Marvel 20 évre megvette Stan Lee nevének és kinézetének használati jogát

Megosztva

Egy bizarr fordulattal a Marvel megvásárolta a jogot, hogy két évtizeden át használhassa a filmjeiben, sorozataiban, és egyéb termékeiben az elhunyt társalapítójának, Stan Lee-nek a nevét és az arcát – tudósít a The Hollywood Reporter.

A Marvel a Stan Lee Universe nevű szervezettel, amit a Genius Brands International és a POW! Entertainment alkot, kötött egyezséget, melynek értelmében bérbe adják az amerikai író, szerkesztő, a Marvel Comics nyugalmazott elnökének kinézetét és nevét, így a Marvel szabadon használhatja azt a jövőbeni filmjeiben, sorozataiban, merch termékein, Disney vidámparkjaiban. Ha szeretne, a Marvel akár Stan Lee akciófigurákat is árulhat.

Az egyezségnek köszönhetően Stan digitális technológiákon, archív felvételeken, valamint egyéb eszközökön át élhet tovább a legfontosabb Marvel pillanatokban, a filmekben és a vidámparkokban. Ez egy mindenre kiterjedő deal” – mondta Andy Heyward a Genius Brands vezérizgazgatója, és valóban, a Marvel még Stan Lee aláírásának és hangjának használatára is megkapta az exkluzív jogot, egyedül a videójátékokra és VR élményekre nem terjed ki a deal.

Stan Lee utoljára a 2019-es Marvel Kapitány című filmben tűnt fel hús-vér valójában, míg a Bosszúállók: Végjáték-ban egy digitálisan fiatalított Stan Lee-t láthattak a nézők. Az egyezség ellenére nem biztos, hogy a Marvel a későbbi filmjeiben feléleszti majd Stan Lee cameók gyakorlatát, mivel a rajongók lehet nem reagálnának pozitívan, ha állandóan CGI Stan Lee-k köszönnének be a Marvel filmekben, mindenesetre a lehetőség mostantól adott.

A képregénylegenda 2018-ban hunyt el 95 évesen.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés