Kövess minket

Film

A Naruto inspirálta a Creed 3 harcjeleneteit

Megosztva

Ma debütált a magyar mozikban a Rocky spinoff film, a Creed harmadik része, melynek ezúttal nem csak főszereplője, de rendezője is Michael B. Jordan volt. Bokszfilmként azt gondolhatnánk, hogy Jordant a stílus egyéb filmjei inspirálták, de mint a Polygonnak adott interjújából kiderül, inkább az animékból, azon belül is a Narutóból merített.

Jordan annyira nagy anime-rajongó, hogy hosszasan beszélgetett színésztársával és filmbéli riválisával, Jonathan Majors-szel a Naruto karakterek közötti „bonyolult barátságokról”. Egy másik, az entertainment.ie-nek adott interjúban, Majors gyönyörűen leírta nemcsak a Naruto és Sasuke közötti pillanatot az egyik epizódból, de azt is elmagyarázta, hogy milyen háromszintű keretek között nézzük az eltúlzott anime-csatákat – a barátok közötti harc, a hűség, valamint két nagyobb, egymással harcoló narratíva között, amelyek a történeten átívelve kapnak teret.

Jordan eközben arról mesélt a Polygonnak, hogy „minden nap” néz animét, és egy rakás inspirációt merített belőlük. „Egyszerűen csak a kedvenc animéimből származó pillanatok futnak folyamatosan a fejemben, és ha van értelme, és illik a filmhez, akkor abból merítek ihletet„. A Creed 3 két főszereplője közötti dinamikát segítő barátságok és rivalizálás példáit is felsorolta: Ed és Alphonse (Full Metal Alchemist), Goku és Vegeta (Dragon Ball Z), valamint Bakugo és Midoriya (My Hero Academia).

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés