Kövess minket

Aztaa

A négyszeres bajnok Minnesota Lynx draftolta Juhász Dorkát a női NBA-be

Megosztva

Juhász Dorkát a 16. választással a Minnesota Lynx együttese szerezte meg az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) amatőr játékosbörzéjén. Juhász a nemrég befejeződött egyetemi szezonban a 12-szeres bajnok UConn Huskies csapatát erősítette, amely a legjobb 16 között búcsúzott a rájátszásban.

A Minnesota Lynx 2011-ben, 2013-ban, 2015-ben és 2017-ben is bajnok volt, az előző szezonban 14 győzelemmel és 22 vereséggel a kilencedik lett az alapszakaszban, így lemaradt a playoffról. A szakmai munkát Cheryl Reeve, az amerikai válogatott szövetségi kapitánya irányítja. A 23 éves, 191 centis Juhász Dorka édesanyja a 125-szörös válogatott Balázs Hajnalka, aki Európa-bajnoki bronzérmet nyert 1991-ben. „Három-négy napja kapta meg a meghívót a New York-i draftra, az idő rövidsége miatt mi itt nem is tudtuk megszervezni a kiutazást” – mesélte édesanyja az MTI-nek. „Az biztos, hogy nagy álma vált valóra, az előzetes jóslatok is azt vetítették előre, hogy a draft első vagy második körében fog elkelni. Ez be is jött, és azt tudtuk, hogy a Lynx szerette volna őt, mert magas emberre van szükségük. Ezzel együtt azért több érdeklődő is volt, az elmúlt két napban Dorka jó néhány további interjún részt vett.”

Az idei WNBA-szezon május 19-én rajtol, de a wbasket.hu szaklap tájékoztatása szerint a magyar légiós már az előszezonban történelmet írhat klubjával. Május 13-án ugyanis Torontóban csap össze a Chicago Sky és a Minnesota Lynx, és ez lesz a WNBA történetének első kanadai mérkőzése.

A WNBA-ben eddig négy magyar kosaras szerepelt: Iványi Dalma 106, Nagy Andrea 102, Újhelyi Petra 14, Határ Bernadett pedig 7 tétmérkőzésen lépett pályára.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés