Kövess minket

Stílus

A Puma vezérigazgatója lehet az adidas új vezérigazgatója

Megosztva

Úgy tűnik, hogy megvan az adidas jelenlegi vezérigazgatójának, Kasper Rorsted-nek az utódja. Rorsted hónapokkal ezelőtt jelentette be, hogy 2023-tól kezdődően más lesz a vállalat CEO-ja, de eddig nem igazán lehetett a hallani az utódjáról. Az adidas viszont ma megerősítette, hogy a Puma jelenlegi vezetőjével, Bjorn Guldennel tárgyalnak a pozícióról.

Az adidas ennél többet nem mondott, de mint a Complex kiszúrta, a német Manager Magazin információ szerint nem maradt más jelölt, mint Gulden, tehát szinte biztosra vehető, hogy ő kapja meg a munkát. Szintén ezt a szcenáriót erősíti, hogy a Puma bejelentette, hogy Arne Freundt veszi át a Puma vezetését január 1-től. Guldennek van amúgy történelme az adidas-szal, a ’90-es években vezető alelnöke volt a ruha és kiegészítő részlegnek. A Puma top pozícióját 2013 júliusa óta tölti be.

A vezetőváltás abból a szempontból pikáns, hogy a társaságot 1924-ben alapította egy testvérpár, Adolf és Rudolf Dassler Gebrüder Dassler Schuhfabrik néven. Miután a két testvér kapcsolata megromlott, megállapodtak abban, hogy vállalatuk 1948-ban szétválik két önálló cégre, az adidasra és a Pumára.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés