Kövess minket

Stílus

A szabályokat megszegve piros Air Jordan 1 sneakerben ment pályára Nick Kyrgios Wimbledonban

Megosztva

Nick Kyrgios és Novak Djokovic néz majd farkaszszemet az idei wimbledoni teniszbajnokság férfi döntőjében, miután Rafael Nadal a sérülése miatt visszalépett az elődöntőben, Djokovic pedig legyőzte angol ellenfelét, Cameron Norrie-t. Djokovic-nak nem ismeretlen ez a helyzet, az ausztrál tenisz fenegyerek, Nick Kyrgios viszont még soha nem játszott Grand Slam-tornán döntőt, tehát izgalmas meccs várható vasárnap.

Nick Kyrgios egy igazi lázadó a teniszvilágban, korábban köpködésért és káromkodásért összesen 14 ezer dolláros bírságot kapott már Wimbledonban, az idei nyolcaddöntős meccsén pedig egy alacsonyszárú „Cardinal” piros Air Jordan 1 sneakerben ment ki a centerpályára, ami ellentétes a szigorú wimbledoni dress code-dal. A szabályok egyértelműen kimondják, hogy csakis teljesen fehér cipőt lehet viselni, még a cipőfűző sem lehet más színű, a nagy márkajelzéseket pedig hanyagolni illik.

A meccsre magára amúgy Nick átvett egy fehér cipőt, de ennek ellenére büntetésre számíthat, amit az egyik angol újságíró az orra alá is dörgölt a meccs utáni interjú során. A teniszező ekkor már visszavette a Jordant és egy piros sapkát is felvett, mely szintén nem szokás az interjúknál.

Arra, hogy miért szegte meg szándékosan a szabályokat, szimplán azt válaszolta, hogy: „Azért, mert azt csinálok, amit akarok, nem állok a szabályok felett, de imádom a Jordanemet”  – de utána biztosította a BBC újságíróját, hogy a következő meccsen majd tripla fehér Jordanben jön ki a pályára, ha attól boldog lesz. „Imádom a figyelmet, a negatív reklám is reklám” – zárta le a témát.

(MTI, Hypebeast)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés