Kövess minket

Tech

A tálibok azt állítják, két kivégzés és korbácsolás közt elkészítették Afganisztán első saját gyártású sportkocsiját

Megosztva

A tálibok azt állítják, hogy legyártották az első Afganisztánban tervezett és megépített szuperautót. A keményvonalas iszlám fundamentalista rezsim nyilvánosan is bemutatta a fekete sportkocsit, és videókat osztott meg róla, amelyeken csodálkozó szakállas férfiak tömegei veszik körül a járgányt.

A rezsim azt állítja, hogy a Mada-9 névre keresztült autót a kabuli ENTOP nevű cég és Mohammad Reza Ahmadi alkották meg, és hogy a prototípust öt éven keresztül 30 mérnök készítette Ahmadi vezetésével.

Egyes források szerint a sportkocsi kinézetű jármű motorja egy Toyota Corollából származik, így nem világos, hogy a jármű teljesítménye megfelel-e a kinézetének. Az interneten több olyan videót is megosztottak, amelyeken a Mada-9 mozgó állapotban is látható, de nem nagy sebességgel.

Zabihullah Mudzsahid, a tálibok szóvivője a Twitteren közzétett egy videót a hóban álló autóról, és azt mondta, hogy büszke lehet rá az ország. A tervező, Mohammad Reza Ahmadi eközben arról beszélt, hogy reméli, a kocsi javítja majd Afganisztán nemzetközi megítélését, mely a tálibok 2021 augusztusában történt hatalomátvétele óta a gödörben van, hisz folyamatosan visszafejlesztik Afganisztánt azzal, hogy elveszik a nők szabad véleménynyilvánításhoz és oktatáshoz való jogát. Nem biztos, hogy ezen egy autó segíteni fog.

(Express)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés