Kövess minket

Stílus

A Vans perel a hullámos talpú Old Skool-másolat miatt

Megosztva

Mint írtuk korábban, a MSCHF nevű brooklyni művész kollektíva, akik korábban a szenteltvízzel, majd a Lil Nas X-szel hirdetett, vérrel töltött Nike cipőket is árulták, most egy a Vans Old Skool lépőjére hasonlító, de hullámos talpú sneakert dobtak piacra. A Vans viszont ennek egyáltalán nem örül.

A Wavy Baby nevű lépők, melyeket amúgy 220 dolláros áron dobtak piacra, Tyga-val hirdetve azt, a Vans szerint túlságosan hasonlít az ő általuk készített cipőkre, ezért perelnek.

A Vans a New York-i bíróságon adta be a keresetét, és képeket is csatoltak, hogy bizonyítsák, a Wavy Baby az általuk levédett dizájnt nyúlja. Állításuk szerint már április elején megkeresték a brandet, hogy állítsák le a gyártást, de ők ennek ellenére továbbmentek.

Utóbbit amúgy a MSCHF sem tagadja, elmondásuk szerint a megjelenés előtt a Vans azzal találta be őket, hogy adják le nekik a cipőből befolyt profit felét, és akkor nem perelnek, egyben azt is elmondták nekik, hogy benne lennének jövőbeni kollabokban. A MSCHF visszautasította az ajánlatot, szerintük a Vans az örökségére épít, így próbálja eladni, hogy továbbra is egy fiatalos brand, miközben ez már rég nem igaz, és a Wavy Baby ezerszer izgalmasabb vállalás, mint amit ők hosszú évek óta fel tudtak mutatni.

A MSCHF tehát elég magabiztos, de hát erre szokták mondani, hogy: találkozunk a bíróságon.

(Complex)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés