Kövess minket

Film

A Will Smith pofon miatt visszautasította Chris Rock a jövő évi Oscar-gála műsorvezetését

Megosztva

Chris Rock amerikai humorista azt mondta, nem ő vezeti a 2023-as Oscar-gálát, miután az idei díjátadón Will Smith Oscar-díjas amerikai színész a színpadon megpofozta őt – írja az MTI a The Guardian brit napilap online kiadása alapján.

A humorista a The Guardian értesülései szerint vasárnap az Arizona állambeli Phoenix városában lépett fel, előadása alatt pedig többször is utalt a márciusi, 94. Oscar-gálán történtekre. Rock a filmvilág legnagyobb díjátadó eseményén a legjobb dokumentumfilmért járó díjat adta át, felvezetőjében pedig viccnek szánt utalást tett Will Smith feleségére, Jada Pinkett Smithre. Will Smith azonban nem találta humorosnak a felesége kopaszságára tett megjegyzést, így dühtől vezérelve a színpadra masírozott, és arcon ütötte a humoristát.

Rock múlt hétvégi fellépésén elmondta, olyan lenne visszatérnie műsorvezetőként a színpadra, mintha egy bűntett színhelyére látogatna el. Az Oscart odaítélő amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia egyelőre nem reagált Rock megjegyzéseire. A márciusban történtek után az akadémia ugyan nem emelt vádat Smith ellen, áprilisban azonban – miután Smith bocsánatot kért és lemondott akadémiai pozíciójáról – a színészt 10 évre minden Oscar-gálától és akadémiai eseménytől eltiltották.

Bill Kramer, az akadémia leendő vezérigazgatója a hónap elején elmondta, hogy három év kihagyás után az akadémia elkötelezte magát amellett, hogy a 95. Oscar-gálának végig egy műsorvezetője legyen. Hangsúlyozta, hogy a pofonról, amelyet Chris Rock kapott, még viccelni is tabu lesz a jövő évi Oscar-gálán. „Szeretnénk tovább lépni, és egy olyan Oscar-gálát (lebonyolítani), melynek központjában a filmművészet áll” – mondta Kramer. Chris Rock már két alkalommal, 2005-ben és 2016-ban is volt az Oscar-díjátadó házigazdája.

Will Smith a pofonért nemrég egy videóban is bocsánatot kért.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés