Kövess minket

Tech

A YouTube bocsánatot kért, amiért letörölték a 24 órás lo-fi hiphop beat csatornát

Megosztva

A YouTube véletlenül felfüggesztette a közkedvelt „Lofi Girl” nevű francia csatornát, ahol 24/7 olyan lofi hiphop zenék mennek, amik tökéletes háttérzenét biztosítanak tanuláshoz vagy relaxáláshoz. A 2017-ben indult csatornára már több mint 10 millió ember iratkozott fel, és a sikereinek köszönhetően rengeteg hasonló csatorna indult az elmúlt években.

A YouTube azután blokkolta a csatornát, hogy rengeteg kamu szerzői jogi panasz érkezett hozzájuk a lofi hiphop streammel kapcsolatban, ezért automatikusan lekapcsolták a közvetítést, milliókat hagyva chill zenék nélkül. Nem tudni, hogy ki akarhatta elgáncsolni a nyugis háttérzenét a bejelentésekkel, mindenesetre a Lofi Girl közösség összefogott és jelezték a YouTube felé, hogy szeretnék visszakapni a kedvenc streamjüket, mert enélkül lehetetlenség tanulni vagy chillelni.

Ez nem az első ilyen eset volt, 2017-ben például azért lőtték le a csatornát, mert akkoriban még „A könyvek hercege” című animéből az egyik jelenetet használták vizuálnak a streamekhez, ezt azóta egy saját rajzra cserélték. 2020 februárjában is rádobták ismeretlen okokból az atomot a csatornára, majd a felháborodás hatására a YouTube visszavonta a döntését. Az utóbbi leállításkor egy 13 ezer órányi (!) streamnek lett vége, mely az egyik leghosszabb YouTube videó lett akkor a platformon. A mostani leálláskor még ezt a rekordot is megugrotta a stream, 20 843 órányi zenét szakítottak meg.

A YouTube Twitteren kért bocsánatot a csatornától, amiért feleslegesen vegzálták őket, egyben türelmüket kérték, mert egy nap is lehet mire minden visszaáll a rendes kerékvágásba, és mindenki újra hallgathatja a chill hiphop beateket.

A csatorna végül a mai kedden napon indult újra.

(The Verge)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés