Kövess minket

Hiphop

A$AP Yams halálának évfordulóján jelent meg A$AP Rocky új dala, a „Same Problems?”

Megosztva

Még tavaly december elején írtuk meg, hogy a hírek szerint elkészült A$AP Rocky új albuma, ami eddig a „Don’t Be Dumb” projektcím alatt fut. Rocky a friss korongot három single-lel kezdte el promózni, amiket élőben adott elő az Amazonnal társulva, ebből a Same Problems fel is került YouTube-ra; a show során az mc elhunyt rapperek (feltűnt a képernyőkön többek közt 2Pac, XXXTentacion, Biggie, DMX, Fredo Santana, Nipsey Hussle, Mac Miller, Takeoff és Pop Smoke is) előtt tisztelgett.

Kevesebb mint egy hónappal később Rocky ki is adta a lassú folyású, érzelmes hangvételű tracket, annak címét megtoldva egy kérdőjellel. A drop tegnap élesedett, direkt A$AP Yams halálának nyolcadik évfordulójára időzítve. A Genius szerint a szám producere maga Rocky volt, de társprodként besegített Tyler, the Creator és Mob-vezér gyakori producerpartnere, Hector Delgado is. A közelgő album és annak featjei szempontjából talán még érdekesebb, hogy szerzőként fel van tüntetve még Lil Yachty, Miguel és a gitárzseni Thundercat is, utóbbi kettő speciel basszusgitáron is játszik a dalban, Miguel és Yachty pedig vokálozik is a trackben.

A rapper szerint a „lelkifurdalás” ihlette a dalt, amit az elmúlt évek során elvesztett rapperek halála után érzett, érthető tehát, miért jelenítette meg őket az Amazonos fellépés alatt a dal debütálásánál. Nem véletlen, hogy a Same Problems?-ön egy sebezhetőbb és melodikusabb Rocky hallható, mint a rapper Zane Lowe műsorában frissen elmondta, szeretett volna szakítani a Fuckin’ Problems című slágerben egykor túltolt magamutogatással és luxussal. „Más dolgokat is akartam érinteni, nem csak a magamutogatást és azt a hivalkodást, ami a rap alapeleme. Ki akartam fejezni magam és azt, hogy miképp érzek, anélkül, hogy túltolnám a prédikálást. Azt hiszem, hogy az általam felvázolt dolgokkal mind egyet tudunk majd érteni, mind ezekkel küzdünk.” – idézi őt a Complex magazin.

Épp ezért az album is érzékenyebb lesz: „Az új cucc a sebezhetőségemről szól, filterek nélkül, arról, hogy hol állok épp az életben. Arról, hogy látom most a dolgokat, a társaimat, a fiatalokat, az idősebbeket – minden a saját nézőpontomból.” 

Tudnillik Rocky májusban lett apuka, miután megszületett Rihannával közös kisfia. Értelemszerűen zárásképp Rocky érintette az apaság kérdését is, mint mondta, az élmény egyelőre „leírhatatlan” számára, és végtelen hálát érez mindennap, amikor hazatér a családjához.

(Complex)