Kövess minket

Bulvár

Akár háromszáz szemtanú és érintett is tanúskodhat Young Thug, Gunna és a YSL kiadó ellen

Megosztva

Bár egy ideje kevesebbet hallani róla, a háttérben javában zajlik a Young Thugot, Gunnát és más YSL (az említett rapperek kiadója – a szerk.) tagokat érintő RICO-ügy, ami miatt idén májusban lekapcsolták a két mc-t, illetve sok más, a labelhez köthető személyt.

A legújabb kiszivárgott információ nem kecsegtet sok jóval: ahogy az XXL kiszúrta, George Chidi, az ügyről a The Atlanta Objective hasábjain aktívan hírt adó újságíró írta ki Twitterre, hogy jelen állás szerint az állam 300 szemtanút és érintettet tervez bevonni a tárgyalásokba, akik mind Thugger, Gunna és a YSL ellen fognak tanúskodni. Becslések szerint mindenki meghallgatása három és fél hónapot venne igénybe, Chidi viszont úgy tudja, hogy az egyik bíró, Ural Glanville ennél sokkal többet saccol.

Glanville szerint inkább hat és kilenc hónapba fog telni a meghallgatás és az összes tanúvallomás feldolgozása, így a tervezettnél még tovább húzódhat az ügy, amihez hosszú éveken át gyűjtöttek bizonyítékokat. Mindez egy friss, tárgyalás előtti meghallgatáson hangzott el november 17-én, csütörtökön. Thug ügyvédje, Brian Steel ez alkalommal is óvadékkérelmet nyújtott be és megpróbálta semmissé tenni az egyik vádpontot, amit az mc ellen hoztak.

Történt még egy előrelépés, nem feltétlen pozitív értelemben: bár – felthetőleg időnyerés céljából – szerették volna kitolni a hivatalos tárgyalás kezdetét márciusig, arról is döntött Glanville, hogy az eredeti időpont szerint, egészen pontosan 2023. január 5-én fog elkezdődni a folyamat, ez pedig a fentiek fényében minimum (!) fél évig tart majd. 

Zárójel: ha RICO case ellened a vád, az meglehetősen kényes, ugyanis a felsorakoztatott bizonyítékok szinte biztosan meginghatatlanok, és szakértők szerint technikailag lehetetlen megúszni egy ilyen ügyet, így sokan már most rebesgetik, hogy nincs menekvés Thuggerék számára.

Alább a legfrissebb, csütörtöki felvételek az előadókról:

Borítókép: The Source / XXL

(XXL)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés