Kövess minket

Aztaa

Akár négy Antetokounmpo is szerepelhet Görögország csapatában a kosárlabda EB-n

Megosztva

Szeptember elsejével veszi kezdetét a 41-ik kosárlabda Európa-bajnokság, melyet immár harmadik alkalommal négy rendező ország közreműködésével rendeznek meg. A küzdelmek Németországban, Georgiában, Csehországban, illetve Olaszországban zajlanak majd huszonnégy, köztük a Ivkovics Sztojan vezette magyar válogatott részvételével.

Az indulók között ott van még a hagyományosan erősnek számító görög gárda is, ami önmagában kicsit sem számít meglepetésnek, ám a csapatuk összetétele már annál inkább érdekesebb. És nem amiatt, hogy a Görög Szörny, vagyis Giannis Antetokounmpo végül vállalta a játékot, hanem azért, mert rajta kívül még másik három testvére (!) is bekerült a hellének bő keretébe.

Ez persze még korántsem jelenti azt, hogy mind a négyen ott is lesznek majd az EB-n, de Giannis és a szintén Milwaukee Bucksos Thanasis helye tulajdonképpen megkérdőjelezhetetlen, csak úgy, mint a francia élvonalban pattogató Kostasé. Egyedül a húszéves Alex szerepeltetése kérdéses úgy istenigazából. Ő egyébként az NBA fiókbajnokságában, a G-League-ben edződik bő másfél éve.

A Nigériából menekültként érkező Antetokounmpo családban öt fiúgyermek született, de a legidősebb testvér, Francis, focistaként és zenészként próbál érvényesülni az életben kosarazás helyett.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés