Kövess minket

Aztaa

Amerikában csak a bakelit vásárlók fele rendelkezik lemezlejátszóval

Megosztva

Azt gondolhatnánk, hogy a bakelit eladások felfutása hozza magával a lemezjátszók eladási számainak növekedését is. De, mint a Luminate zenei értékesítési adatszolgáltató cég friss tanulmányából kiderült az amerikai bakelit-vásárlók mintegy felének nincs otthon lemezjátszója.

A Luminate zenei trendeket vizsgáló felmérésének 2023-as kiadása szerint a megkérdezett 3900 amerikai válaszadó közül 15%-nak van otthon lemezlejátszója, de azok közül, akik az elmúlt évben vettek bakelitlemezt is csak 50%-nak. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt 12 hónapban bakelitlemezt vásárlók 50%-ának nincs módja arra, hogy otthon lejátssza ezeket a lemezeket, szóval vélhetően dísznek, vagy kedvenc előadójuk támogatása miatt vettek bakelitet. A Luminate felmérése ezeket az embereket a „szuperrajongók” körébe sorolja.

A zenei bevételek túlnyomó többsége – 2022-ben 84%-a – még mindig a streaming szolgáltatásokból származik. Érdemes megjegyezni azt is, hogy a legtöbbet eladott bakelitlemezek tavaly Taylor Swift Midnights (945 000 példány), Harry Styles Harry’s House (480 000) és Olivia Rodrigo SOUR (263 000) című albumai voltak – mind olyan művészek, akiknek közismerten lelkes rajongótáboruk van.

(CoC)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés