Kövess minket

Aztaa

Egy svéd cég azt állítja, felfedezték a másnaposság elleni gyógyszert

Megosztva

Egy svéd vállalat azzal kampányol Angliában, hogy piálás előtt mindössze két adagot kell bevenni a most megjelent új gyógyszeréből, és az ember elfelejtheti a másnaposságot.

Az új „másnaposság-elleni pirula”, mely a Myrkl brandnév alatt fut, azt állítja magáról, hogy lebontja a szervezetbe bevitt alkohol 70%-át, és erre mindössze egy órára van szüksége, jelentősen csökkentve a másnaposságot.

A 30 darabos kiszerelésben érkező gyógyír 30 fontba, azaz kb. 15 ezer forintba kerül, de minden itókázás előtt két darabot kell bevenni a gyártó szerint, szóval egy doboz 15 éjszakára elég. A leírás szerint az első tablettát 12 órával az alkoholfogyasztás megkezdése előtt kell bevenni, míg a másodikat egy órával előtte, hatását elvileg fél napon keresztül érezni lehet. Emiatt maximum úgy hatásos, ha az ember előre tudja, hogy mikor indul el az ‘ereszdelahajam’, utólag hajnalban már hiába veszi be az ember.

A Myrkl úgy hirdeti magát, hogy ez az „első termék, mely sikeresen le tudja bontani az alkoholt”, és állításuk szerint 30 éve dolgoznak a tökéletesítésén, anno egy Johan de Faire nevű svéd tudós kezdte meg a kidolgozását még a ’90-es években. A márka amúgy nem nevezheti hivatalosan gyógyszernek a terméket, így „étel-kiegészítőként” árulják.

Na, de hogy működik pontosan? A leírás szerint a termékben B12 vitamin, Bacillus coagulans, szénabacilus és cisztein van, amik együttesen segítenek az alkoholt vízre és szén-dioxidra lebontani. A Myrkl korábban publikált jelentéseiben amúgy anno azt írta, hogy minél korábban veszi be az ember a terméket, annál hatásosabb, legjobb tehát ha már egy héttel a hétvége előtt beveszi az ember a tabit. Az angol lapok által megkérdezett szakértők már szkeptikusabbak, habár elismerik, hogy segíthet a másnaposság tompításában, azt teljesen nem tudja eltüntetni.

(Mixmag)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés