Aztaa
Annyian járnak „teraszozni”, hogy sörhiánytól rettegnek az Egyesült Királyságban


Egyre kevésbé bírják a csaposok az iramot az Egyesült Királyságban, mióta megnyitottak a kerthelyiségek és a bárok teraszai. Ijesztő mértékben fogy a sör, és sokan attól félnek, hogy hiány alakul ki a piacon.
Több hónapnyi bezártság után április közepén végre a szabad levegőn is meg lehet inni az angoloknál egy pohár italt, ennek köszönhetően április 12-én például 113%-kal volt magasabb a sör és borfogyasztás mértéke, mint ugyanazon a napon 2019-ben. A legutóbbi munkaszüneti nap előtt már rohamtempóban próbálták meg bebiztosítani az italok megfelelő mennyiségét a bárok, pedig csak az Egyesült Királyságban üzemelő helyek 40%-a van nyitva.
„Annyira jó volt most az időjárás Angliában a nyitás óta, hogy rengetegen ki akartak ülni a teraszokra. A beszállítók nem bírják tartani a tempót” – állítja az Egyesült Királyság legtöbb kocsmáját üzemelő társaság, a Mitchells & Butlers vezérigazgatója.
Míg például a Budweiser megemelte a termelését, addig más márkák inkább limitálták, hogy egy-egy kocsmába mennyi italt juttatnak el, mivel egyelőre nem tudják kiszolgálni a keresletet. A kisebb kézműves brandek eközben emberhiánnyal küzdenek, így még a rendelkezésre álló kapacitásaikat sem tudják kihasználni.
A kocsmák és a bárok belső terei május közepén nyitnak, így sokan attól félnek, hogy akkora lesz a kereslet, hogy sörhiány alakulhat ki az Egyesült Királyságban.
