Kövess minket

Stílus

Antirasszista szervezetnek és a George Floyd alapítványnak ajánlja fel az adidas a YEEZY cipőkből befolyó bevételeit

Megosztva

Az adidas véglegesítette azon tervét, hogy kiárusítja a megmaradt YEEZY-készletét, és a bevételt jótékonysági szervezeteknek, például a Rágalmazásellenes Ligának és a George Floyd családja által létrehozott alapítványnak adja.

Az adidas bejelentése szerint május 31-től kezdődően kezdi értékesíti az 1,3 milliárd dolláros eladatlan Yeezy-készletét. Ráadásul a cipők eladásából származó bevételt két olyan szervezet kapja, amelyekre mélyen hatottak Kanye West tavalyi gyűlölködő szavai: A Rágalmazásellenes Liga (ADL), mely az antiszemitizmus ellen küzd és a Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change, amelyet George Floyd testvére, Philonise alapított. Az elsőt talán nem kell magyarázni, hisz Ye nem válogatta meg a szavait, mikor a zsidókról volt szó, egy ponton még azt is bedobta, hogy rajong Hitlerért, az utóbbi pedig ahhoz köthető, hogy a rapper hamis állításokat tett Floyd halálával kapcsolatban, aki egy rendőri intézkedés során halt meg.

Alapos mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy megkezdjük a fennmaradó adidas YEEZY termékek egy részének eladását” – mondta Bjørn Gulden, az Adidas vezérigazgatója egy sajtóközleményben. „Az eladás és az adományozás volt az általunk megszólított szervezetek és érdekeltek körében a preferált megoldás. Úgy gondoljuk, hogy ez a legjobb megoldás, mivel tiszteletben tartja a megalkotott terveket és a legyártott cipőket, a munkatársainknak kedvez, megold egy készletezési problémát, és pozitív hatással lesz a közösségeinkre. A sportban és a társadalomban nincs helye semmilyen gyűlöletnek, és mi továbbra is elkötelezettek vagyunk az ellene folytatott küzdelemben.”

Az ADL vezérigazgatója, Jonathan A. Greenblatt egyetértett Guldennel, és elismerését fejezte ki az adidas jótékonysági kezdeményezésével kapcsolatban.

Egy olyan időszakban, amikor az antiszemitizmus történelmi szintet ért el az Egyesült Államokban és világszerte növekszik, nagyra értékeljük, hogy az adidas egy negatív helyzetből egy nagyon pozitív eredményt hozott” – tette hozzá a közleményben. „Igazi átgondoltságról tettek tanúbizonyságot, amikor elkötelezték magukat azon közösségi szervezetekkel, amelyek ennek a káros és makacs gyűlöletnek a leküzdésén dolgoznak.”

A Ye-vel való szakítás ellenére az adidas vezérigazgatója továbbra is zseninek tartja az előadót és megvédte a korábbi döntésüket, hogy együtt dolgoztak. A sajtóközlemény szerint a hónap végén kiárusített Yeezy-designok egy sora kizárólag az adidas.com/yeezy portálon lesz elérhető.

(XXL)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés