Kövess minket

Zene

Átalakította a Grammy-szavazás menetét az Amerikai Hanglemez‑akadémia a Weeknd botrányra válaszul

Megosztva

Az Amerikai Hanglemez‑akadémia bejelentette, hogy nagy változtatásokat eszközöltek a Grammy-szavazásban az idei, The Weeknd-et érintő botrány után – írja a Variety.

Mint ismeretes, az énekes „After Hours” című lemezét egyetlen díjra sem jelölték a 2021-es Grammy-díjátadón, még az R&B kategóriában sem kapott elismerést, pedig a tavalyi év egyik legsikeresebb albumáról beszélünk. The Weeknd kijelentette, hogy a Grammy-jelölésekről véglegesen döntő, „titkos bizottság” valójában velejéig korrupt, ezért bojkottálja a díjátadót, nem ajánlja többet jelölésre a zenéit, és a gálákra sem fog elmenni.

A botrány úgy tűnik akkorára nőtt, hogy már a Grammy-nek is ciki volt a felhajtás, ezért most bejelentették, hogy a „titkos bizottság”-ot feloszlatják, és mostantól átláthatóbban működnek majd. A szóban forgó bizottság feladata amúgy az volt, hogy a négy legnagyobb kategóriában, ha kell, apróbb változtatásokat eszközöljenek, például berakjanak, vagy kivegyenek előadókat. Az új szabály szerint tehát a szavazásról csak az Akadémia tagjai dönthetnek, a tagokat pedig átvizsgálják, hogy a legsokrétűbb csapat hozza meg a döntéseket.

A következő Grammy-díjátadót 2022. január 31-én rendezik.

Kattints a kommentekért

Írd le a véleményed

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés