Kövess minket

Aztaa

Átragasztották az ausztrál graffitisek az utcai rajzok feljelentésére kirakott QR kódokat, így egy hiphop kultúráról szóló dokura vitt a link

Megosztva

Az ausztráliai Melbourne városában nemrég nagymerétű QR-kódokat helyeztek ki, amelyek beolvasásával a lakosok jelenthetik az általuk felfedezett utcai grafittiket és szemetet. A rendszer az utcák megtisztítását célozta volna meg, de hiba került a gépezetbe, a graffitisek ugyanis visszavágtak, saját QR kódot ragasztottak az eredetiek helyére, bezavarva ezzel a kampánynak.

Melbourne városa egyelőre vizsgálja, hogy mennyi QR-kódot ragasztottak át, vagy ahogy ők fogalmaznak „rongáltak meg”. Az új a kódok amúgy egy a YouTube-ra feltöltött hiphop kultúráról szóló dokumentumfilmhez vezettek.

A helyi polgármester, Sally Capp azt mondta, hogy ez is bizonyítja, miféle vandálokkal kell felvenniük a harcot, akiket amúgy a biztonsági kamerafelvételek alapján akarnak majd elkapni.

A QR-kódok nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy gyorsabban reagáljunk a város takarítására” – tette hozzá. „2022-ben több mint 150 000 négyzetméternyi graffititől tisztítottuk meg a várost, és ezeket az erőfeszítéseket a lakosság segítségével 2023-ban is folytatni szeretnénk. A lakosság tagjainak üzenem, hogy továbbra is legyenek proaktívak, és segítsenek nekünk jelenteni a graffitiket, mi pedig továbbra is folytatni fogjuk a befektetéseinket és erőfeszítéseinket, hogy a város tiszta legyen” – mondta a polgármester.

(ABC)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés