Kövess minket

Aztaa

Aukcióra bocsátják Kobe Bryant cipőjét, amiben élete első All Starját játsztotta Michael Jordan ellen

Megosztva

Különleges árverést hirdetett meg a PWCC Marketplace aukciós platform: eladásra bocsátják Kobe Bryant egyik ritka cipőjét, aminek eszmei értéke óriási, lássuk, hogy miért.

Egy mondhatni elfelejtett, kevésbé népszerű, Crazy 8 nevezetű adidas modellről van szó, amit a 2020 januárjában tragikus halált szenvedő Bryant élete első All Star-gáláján húzott a lábára 1998-ban. A kosaras ekkor Michael Jordan ellen is pályára lépett, így pláne adott a sneaker mögött húzódó történelmi jelentőségű szál.

A fekete bőrből készült lábbeli egyébként egészen jó állapotban van, sőt, elsőre talán meg sem mondanánk, hogy több mint 20 éves.

Ami az egyéb színeket illeti, a modellt átszeli a fehér, pufi talprész, és felbukkan a Los Angeles Lakers lila-arany árnyalata is az oldalt található három csíkos adidas logón, illetve a nyelven helyezkedő vintage márkajelzésen is. Külön extra, hogy Kobe ikonikus 8-as száma is ott díszeleg a cipő elején, íme:

Képernyőfotó forrása: PWCC Marketplace.com

Mint a Sport1 írja, Bryant összesen 18-szor volt ott az All Star-gálán, ezzel ő a második a dobogón, az első helyet Kareem Abdul-Jabbar húzta be 19-cel. „Egyedülálló, hogy 18 egymást követő gálára beválasztották, és hogy mind a 18-szor kezdőként.” -folytatódik a cikk.

Az aukció egyébként néhány napja startolt el, és még három napon át, egészen október 20-áig tart. Itt lehet megrakni a téteket, a licit jelenleg 25 ezer dollárnál jár, ez körülbelül 10 millió forint, ami ha úgy nézzük, még semmi, tekintve, hogy idén februárban 10 millió dollárért (!) ment el egy ritka Kobe Bryant-kártya. Ez egyébként azóta is rekord a kosaras kártyák kacifántos történelmében.

Nyitókép forrása: Hypebeast / PWCC

(HB)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés