Stílus
Avokádós saláta csirkével
Egy laza csirkével tűzdelt salátát bármikor könnyen össze lehet dobni, de próbáltad már felturbózni egy kis avokádóval?
Alapanyagok:
• avokádó
• 100 gramm csirkemell
• só
• fehérbors
• koktélparadicsom
• saláta
• paprika
• uborka
• vaj
• olívaolaj
• borecet
Az avokádó egyedülálló forrása a telítetlen zsírsavaknak. Ez a friss zöldség nagyon sok vitaminban és ásványi nyersanyagban gazdag, a csirke pedig gondoskodik a fehérjebevitelről. Ha szeretnéd, hogy az általad elkészített étel az egészség elixírje legyen, akkor bio minőségű csirkét vásárolj.
Először vágd fel a csirkét vékony szeletekre, és mindkét oldalát süsd vajban. A sütés után a húst fűszerezd meg. Ezek után készítsd el az avokádót, vágd apróra a paprikát, az uborkát és a koktélparadicsomot. Ezekhez add hozzá a saláta felét. A zöldségeket sózd, borsozd, és locsold meg olívaolajjal és borecettel. A salátaágyra borítsd a csirkét.
Tipp: A borecetet helyettesítheted citromlével is.