Kövess minket

Stílus

Az adidas bejelentette, befejezik a Kanye Westtel való munkakapcsolatukat

Megosztva

Az adidas kedden hivatalosan is bejelentette, hogy felbontják a Kanye Westtel való partnerségi megállapodásukat – írja a Bloomberg. A lap úgy tudja, hogy hatalmas volt a nyomás a német cégen, hogy a Balenciaga után ők is elhatárolódjanak Ye-től, aki az elmúlt hetekben több antiszemita kijelentést is tett.

Adidas nem tolerálja az antiszemitizmus és a gyűlöletbeszéd semmilyen formáját. Ye legutóbbi kijelentései elfogadhatatlanok, gyűlöletkeltőek, és veszélyesek, egyben szembe mennek cégünk vállalt értékeivel” – közölte a cég a mai nap.

Ye egyelőre nem reagált a szakítás hírére.

A partnerségi megállapodás felmondása nagy pofon az adidasnak rövidtávon, a YEEZY branddel való együttműködésük ugyanis iszonyatosan sikeres volt, évi 2 milliárd eurót hozott a cégnek, ami a teljes bevételük 8%-át teszi ki. A Bloomberg számításai szerint csak idén 250 millió dolláros veszteség is érheti az adidast, amiért most felbontják a szerződést. Kanye-t hasonlóan nagy veszteség érte, hisz az adidas azonnali hatállyal leállítja a YEEZY termékek gyártását és felfüggesztik a kifizetéseket Ye felé, márpedig a rapper és divattervező az adidas-YEEZY eladásokból lett dollármilliárdos.

A bejelentés után az adidas részvényei 3,8%-kal estek.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés