Kövess minket

Stílus

Az adidas újragondolja a Kanye Westtel való munkakapcsolatát

Megosztva

Miközben Kanye West épp ismét hatalmasat megy az Instagram oldalán, és pár óra leforgása alatt egy tucat csapongó posztot rakott ki művészeti szabadságról, kritikusai oltogatásáról, no meg arról, hogy bejön neki Kylie Jenner egyik barátnője, és hogy a feketék igazából zsidók, meg hogy épp kik lájkolgatták egy a személyét támadó posztot, az adidas-nak úgy tűnik elege lett és bejelentették, hogy újragondolják a zenészből lett divattervezővel való közös munkát – írja a CNBC.

Többször is kísérletet tettünk arra, hogy megoldjuk a helyzetet négyszemközt, sajnos sikertelenül, ezért arra jutottunk, hogy felülvizsgáljuk a partnerségünket Kanye Westtel. A felülvizsgálat idejére továbbra is közösen menedzseljük a kollab termékeinket” – közölte a német vállalat a csütörtök folyamán egy közleményben.

Kanye az elmúlt időszakban többször is támadta az adidast, mert szerinte a brand lenyúlja a YEEZY dizájn ötleteit, és olcsóbb, az adidas márkanév alatt kihozott termékekhez használják fel őket. Ye azt is promlematizálta, hogy az adidas nem adja meg a neki járó szabadságot a kollabokban. Kanye hasonlóképp rúgta össze a port nemrég a GAP-pel is, annak a vitának az lett a vége, hogy bőven a lejárat előtt felmondták a partnerségi szerződésüket. Könnyen lehet, hogy most az adidas-szal is ez lesz a helyzet, ha a felek nem tudnak megegyezni.

Kanye egy Insta posztban válaszolt a hírre, idézzük: „AZ ADIDAS MEGBASZHATJA, ÉN VAGYOK AZ ADIDAS, AZ ADIDAS MEGERŐSZAKOLTA ÉS ELLOPTA A DIZÁJNJAIMAT

Az adidas 2013-ban lépett partnerségre Westtel. 2016-tól kezdve ők gyártják és terjesztik a YEEZY ruha és cipőmárka bizonyos termékeit. A kollab iszonyat jövedelmező mindkét fél számára, az adidas állítja, Kanye a legfontosabb partnerük, Ye pedig egyenesen dollármilliárdos lett a közös munkának köszönhetően.

Az elmúlt hónapokban viszont annyira elmérgesedett a kapcsolat, hogy West nyilvános posztokban támadta az adidas vezérigazgatóját, Kasper Rorstedet, és kiposzolta a board tagok fotóit, kifigurázva őket.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés