Kövess minket

Aztaa

Az Amerikai Nemzeti Park Szövetség arra kéri a látogatókat, hogy ne nyalogassanak hallucinogén békákat

Megosztva

Felhívást tett közzé a Facebook oldalán nemrég a National Park Service, mely Amerika több mint 400 nemzeti parkjáért felel. Posztjukban arra kérik a nemzeti parkok látogatóit, hogy ne nyalogassanak szabadon ugráló békákat annak reményében, hogy az valamiféle drogtripet okoz majd náluk.

Ha szembejön a nemzeti parkunkban egy banáncsiga, egy fura gomba, vagy egy nagy varangy az éjszaka közepén, kérlek ne nyalogassátok meg őket” – írják a posztjukban, melyhez illusztrációt is csatoltak, egy arizónai parkban fotózott coloradói folyami varangy képében. Ezeknek a varangyoknak a váladéka a 5-MeO-DMT nevű erős pszichoaktív formulát tartalmazza, emiatt szokták drogtripre vágyó kalandorok megnyalagotni a békákat, vagy jobb esetben szimplán elszívják egy cigiben a váladékukat. Ezt a szert amúgy régóta használják dél-amerikai sámánok a szertartásaikhoz.

A békanyalogatásnak viszont negatív következménye is lehet, erre hívták fel a posztban a figyelmet, a használó szája, torka is lezsibbadhat, ami még nem akkora baj, viszont egyeseknél szívproblémákat és ezáltal halált is okozhat. Új-Mexikóban már a kihalás szélére jutottak a hallucinogén békák, mivel az emberek begyűjtik őket, hogy aztán kihasználhassák a tudatmódosító hatásukat.

Well that’s toad-ally terrifying….🐸Hey there! Here is the “ribbiting” late night content no one asked for. Yet here we…

Posted by National Park Service on Monday, October 31, 2022

(HuffPost)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés