Kövess minket

Aztaa

Az amerikaiak kétharmada legalizálna egy új felmérés szerint

Megosztva

Egy új kutatás, melynek eredménye mikor máskor, mint a hivatalos fűünnepen, április 20-án látott napvilágot, azt hozta ki, hogy az amerikaiak döntő többsége támogatná a marihuána teljeskörű legalizációját.

CBS News és a YouGov által készített felmérés több hasonlóan legalizációpárti felmérés után érkezik, ezúttal még erősebb támogatottsági rátával. A felmérésben résztvevő 1612 embert arról kérdezték, hogy támogatnának-e egy teljes USA-ra kiterjedő legalizálást a rekreációs felhasználásban. 66%, azaz a válaszolók kétharmada mondta, hogy igen, míg a maradék 34% a legalizálás ellen van.

A legnagyobb támogatók a liberálisabb szemléletűek közül kerülnek ki, náluk 81% a legalizálást mellett hitet tevők aránya, a konzervatívoknál ez csak 50%. Életkori leosztásban a 30 és 44 év közöttiek a leginkább legalizációpártiak, 73%-uk válaszolt igennel. A felmérés hibahatára plusz/mínusz 3,1%.

Amerikának jelenleg 18 államában legalizálták rekreációs célra a marihuánát, 37-ben pedig az orvosi felhasználása van engedélyezve. A magyarok legalizációs véleményéről itt írtunk.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés