Kövess minket

Tech

Az EA nem használja jövőre a FIFA brandet többé, a FIFA 23 lesz az utolsó

Megosztva

Az Electronic Arts a hivatalos blogján jelentette be, hogy megszűnik a FIFA-val kötött közel 30 éve tartó kollaborációjuk, és a jövőben EA SPORTS FC néven fogják megjelentetni a focis videójátékaikat.

Az EA közleménye szerint a FIFA 23 lesz az utolsó hivatalos FIFA játék az EA Sports fejlesztésében, ezt valamikor még idén kihozzák, majd 2023-ban EA SPORTS FC néven folytatják. Az átnevezésen túl nem biztos, hogy hatalmas változások lesznek a 2023-as verzióban, elvégre az EA-nek továbbra is vagy 300 focis partnere van, exkluzív szerződései vannak például a Premier League-gel, MLS-szel, La Liga-val, vagy épp a Bundesligával, de ettől még biztosan szűkülnek az EA lehetőségei. A kiadó ígéretei szerint eközben a FIFA 23 az eddigi legnagyobb játékuk lesz, például először kerül közös játékba a női és a férfi Labdarúgó-világbajnokság.

A szakítás oka szimplán az, hogy az EA nem hajlandó emelni a FIFA-nak fizetett exkluzív licensz összeget, mely évi 150 millió dollárról 250 millió dollárra növekedett volna, amennyiben elfogadták volna a FIFA ajánlatát.

A FIFA már tárgyal más kiadókkal, hogy vegyék át a FIFA brandet, és várhatóan többfelé is eladják a licenszet, lesznek könnyedebb, kevésbé a szimulációra koncentráló játékok, és realisztikusabb FIFA játékok is.

(Engadget)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés