Kövess minket

Aztaa

Az első Amerika Kapitány-képregény egymilliárd forintnyi dollárért kelt el

Megosztva

Több mint 3 millió dollárért (egymilliárd forintért) kelt el egy csütörtöki árverésen az 1940 decemberében megjelent képregény, amelyben először szerepelt Amerika Kapitány és barátja, Bucky.

A vásárlással a képregény az első öt legdrágábban eladott képregény közé került. A képregényért 3,12 millió dollárt fizetett ki a vásárló a Heritage Auctions vasárnapig tartó árverésén.  Amerika Kapitányt Joe Simon és Jack Kirby keltette életre a képregényben a Marvel elődje, a Timely Comics számára. A történet szerint a vézna Steve Rogersből egy különleges szérumtól lesz szuperkatona. Az első kiadás, mely egy évvel Pearl Harbor előtt, de már a II. világháború alatt jött ki, borítóján Amerika Kapitány épp Hitlernek húz be egyet. Az első részből közel 1 millió példány fogyott, de az elkövetkezendő hónapokban is több százezres példányban vették a sorozatot.

A nagy becsben tartott képregénypéldányokért továbbra is komoly árat fizetnek az aukciókon. 2021 szeptemberében a Pókembert először bemutató Amazing Fantazy 15. száma 3,6 millió dollárért (1,25 milliárd forintért) kelt el, s ezzel minden idők legdrágábban eladott képregénye lett.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés