Kövess minket

Rock

Az Evanescence énekesnője még 20 év után is utálja a „Bring Me To Life” rap verzéjét

Megosztva

Két évtizede jelent meg az Evanescence debütáló dala, a „Bring Me To Life” mely nem csak a zenekar máig legnagyobb slágere, de a 2000-es évek egyik legismertebb dala. A nu-metál és a gótikus-rock között ingadozó, fülbemászó zenét a banda énekesnője, Amy Lee írta még tinédzserkorában egy toxikus párkapcsolat által inspirálva, de a szabadon interpretálható szövegeknek köszönhetően még a hivatalos ameriai Keresztény Rock slágerlistára is felkerült, mivel többen keresztény értelmezést láttak bele. Persze nem csak azt a slágerlistát hódította meg, anno 15 országban, köztük Magyarországon is bekerült a top 10-be, Grammy-díjat nyert, a klipjét már több mint 1 milliárdan látták YouTube-on, és még modern mémeket is inspirált, sőt a TikTok érában is fel-fel tűnik, tehát kiállta az idő próbáját.

Ezek után meglepő, hogy a zenekar, azon belül Amy Lee, egyáltalán nem szívleli a dalt, köszönhetően a 12 Stones frontembere, Paul McCoy által rappelt verzének, amit a kiadó eröltetett rá a dalra, hogy a nu-metál hangzást még jobban hozni tudják, és még eladhatóbbá tegyék. Lee már többször lenyilatkozta, hogy mennyire nem értett egyet ezzel a döntéssel, a 20 éves évforduló alkalmából pedig most a Metal Hammer ismét megkérdezte, hátha megváltozott a véleménye. Spoiler: nem.

Már régóta nem játszom azt a számot. Igazából soha nem játszottuk rendszeresen. Amikor turnén vagyunk, és van valaki, aki beleillik a rap részre, akkor beugrik, pl., mikor a P.O.D.-vel turnéztunk, akkor Sonny-val adtuk elő. És nyilvánvalóan, ha ugyanabban a városban leszünk, mint Paul McCoy, a 12 Stones énekese, akkor őt is fel fogjuk hívni, mert ez vicces, menő és nosztalgikus. De az a rész, az a hangzás nem az én stílusom. Ezért volt olyan nehéz lenyelni ezt az egészet, akár még egy dalnál is. De nyertünk, mert nem kellett megváltoztatnunk az egész hangzásunkat” – válaszolta.

A banda 2019-ben amúgy Budapesten lépett fel és akkor azért csak előadták a dalt, igaz a rap verze nélkül.