Kövess minket

Hiphop

Az FBI-nak jelentett a Fugees rappere, Pras

Megosztva

A Fugees rappere, Pras a bíróságon vallotta be: önkéntes FBI-ügynök volt.

A Rolling Stone cikke szerint Pras a saját szövetségi összeesküvési perében ült a tanúk padjára, és elárulta, hogy több alkalommal önként találkozott az FBI ügynökeivel egy kínai disszidens kiadatásával kapcsolatos ügyben. Ritkán fordul elő, hogy a vádlottak saját perükben tanúskodnak, de a Fugees tagja ezt, ahogy ő mondta „az ügyvédeimmel és az univerzummal való egyeztetés után” tette meg.

Pras-nak tizenegy vádpontban kell bizonyítania az ártatlanságát, köztük összeesküvés, tanú befolyásolása és a kínai ügynökként való regisztráció elmulasztása miatt. Az ügyészek azt állítják, hogy a veterán rapper volt a közvetítője állítólagos bűncselekményeknek, köztük egy titkos lobbikampánynak, amely segített a malajziai milliárdosnak, Jho Low-nak nyomást gyakorolni az amerikai igazságügyi tisztviselőkre és a Fehér Ház tisztviselőire, és segített a kínai kormánynak biztosítani egy, az Egyesült Államokban élő disszidens hazatérését.

Pras tagadta, hogy Kína ügynökeként tevékenykedett volna. „Magamra vállaltam a jelentést, mert úgy gondoltam, hogy az FBI-nak tudnia kell” – vallotta. Mielőtt elkezdődött volna a tárgyalása, a művész a Rolling Stone-nak azt mondta: „Mi hasznom lenne abból, ha megpróbálnék törvényt szegni? Nekem nem éri meg. Olyan vagyok most, mint egy pária. Vannak barátaim, akik nem állnak szóba velem, mert azt hiszik lehallgatják őket„.

Ha elítélik, Pras 22 év börtönbüntetésre számíthat.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés