Kövess minket

Tech

Az Instagram tesztel egy új funkciót, ami a Myspace-ről már ismerős lehet

Megosztva

Az Instagram elkezdett tesztelni egy új funkciót az appon belül, melynek segítségével zenéket adhatunk hozzá a profilunkhoz, pont mint a 2000-es évek kedvenc közösségi oldalán, a Myspace-en volt szokás.

A funkcióról egy mobil applikáció-fejlesztő és tech témákban gyakran szivárogtató Twitter profil, Alessandro Paluzzi osztott meg képernyőmentéseket. Ezen látható, hogy a kiválasztott zene a profilunkon a biográfiánk alatt jelenne meg, és opcionálisan kommentárt is fűzhetnénk hozzá.

A Mashable megkeresésére az Instagram egyik szóvivője elmondta, hogy a funkciót egyelőre az Instagram szimplán belsőleg teszteli, egyetlen felhasználónak sem tették még elérhetővé, és az is előfordulhat, hogy soha nem is fogják, elvégre párhuzamosan rengeteg különböző funkciót tesztelnek az appban, ezeknek pedig csak egy része jut el a júzerekhez. A funkció ráadásul csak egy prototípus.

Paluzzi amúgy kiposztolta, hogy miként nézne ki a profilzene a gyakorlatban, berakta minden idők legnagyobb troll dalát egy próbának, ami mellett egy lejátszás gomb jelenik meg, arra kattintva játszhatjuk le a zenét.

Az ötlet nagyon nem új, anno ez volt ugyanis a Myspace egyik legismertebb funkciója, ahol akár egy egész playlistet is megoszthattunk a profilunkon, ami ráadásul automatikusan elindult, mikor valaki megnyitotta azt.

Mivel a 2000-es évek közepéről beszélünk ezért aztán tele voltak ezek a playlistek emo, pop punk, és metalcore zenékkel, de ha az Instagram bevezeti a funkciót, nem lepődnénk meg, ha most a hiphop dominálna.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés