Kövess minket

Aztaa

Az orosz OnlyFans modelleket is elérték az ukrán háború miatt kivetett pénzügyi szankciók

Megosztva

A Oroszországra kivetett pénzügyi szankciók nem csak az orosz politikusokat és elitet sújtották, hanem az ország átlagpolgárait is, például azokat az online szexmunkásokat, akiknek a hétvégén elvágták a megélhetését.

A csütörtök óta tartó ukrajnai háború történései nagyon gyorsan zajlanak, a nyugati világ elsőként gyengédebb, majd egyre durvább szankciókat vetett ki Oroszországra az agresszió miatt, melyek nemrég többek közt a globális fizetési rendszerből, a SWIFT-ből való kizárásban csúcsosodtak ki. Utóbbi döntésnek köszönhetően az egyik legnépszerűbb amatőr felnőtt tartalmakat tároló OnlyFans portál is úgy döntött, hogy befagyasztja az orosz és fehér-orosz felhasználók profiljait, így azok nem tudtak pénzt keresni a hétvége során, sem meztelen képekkel, sem semmilyen más kontenttel.

Az orosz pornósok/szexmunkások, de még a vloggerek is egy olyan hibaüzenettel találták a hétvége során szembe magukat, hogy az országuk nincs a kifizetésre támogatottak listáján, ezért a pénzmozgás nem lehetséges. Az oldalt ezután elárasztották a panaszlevelek, hisz sok OnlyFans felhasználónak ez az egyetlen bevételi forrása. A Rolling Stone-nak nyilatkozó egyik orosz modell például arra panaszkodott, hogy több ezer dollárt vesztett azzal, hogy zárolták a profilját, pedig ő nem akarta és nem is támogatja a háborút, mely ellen amúgy sem igazán tud sokat tenni, tekintve, hogy az orosz hatóságok letartóztatják a háború ellen tüntetőket.

A heves reakciókra reagálva az OnlyFans a mai, hétfői napon azt közölte, hogy visszaállították az összes országban a fizetési lehetőséget, így az orosz és fehér-orosz OnlyFans felhasználók fellélegezhetnek, ha már az ukránok még nem.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés