Kövess minket

Hiphop

Az utolsó fázisban tart a Madlib x Mac Miller kollab album

Megosztva

Mac Miller és Madlib régóta várt MacLib című kollab albuma hivatalosan is úton van – erősítette meg a producer. Madlib Talib Kwelivel együtt tűnt fel a a Sway In The Morning rádióműsorban, ahol a Liberation 2 című lemezük apropóján adtak interjút. Az albumon amúgy Mac is szerepel posztumusz egy dalon, a legendás producer pedig elárulta, hogy már az utolsó simításokat végzi a MacLib projekten, de egy Erykah Baduval közös album is érkezik.

Most éppen a Mac Miller albumot, a Planet Asia albumot, az Erykah Badu albumot, különböző dolgokat fejezek be” – mondta Madlib. „Erykah-val most kezdtünk el az albumon dolgozni, rengeteg kiadatlan anyagunk van” – tette hozzá.

Az, hogy most már tervben van a MacLib kiadása, teljes 180 fokos fordulat Madlib korábbi, 2019-es kijelentéseihez képest. Néhány hónappal Mac Miller halála után a producer kifejtette, hogy nincs terv a projekt kiadására. A Swaynek adott interjú során azonban megerősítette, hogy Mac családja zöld utat adott a várva várt projekt kiadásának.

A producer és az azóta elhunyt rapper Freddie Gibbs Pinata című lemezén dolgozva találkoztak, ami arra késztette Madlib-et, hogy néha-néha küldjön Miller-nek beateket. Idővel Mac is küldött vissza anyagokat, ami végül egy „EP hosszúságú projektet” eredményezett.

(HNHH)