Kövess minket

Aztaa

Azonos oldalú puffancsokból összerakott Whopper burgerekkel ünnepli a Pride-ot az osztrák Burger King

Megosztva

Elindult a Pride a hónap, ennek megfelelően pedig egymást érik a vállalatok kiállásai, melyek hol apróbb gesztusokban, hol külön termékekben nyilvánulnak meg az LGBTQ közösség mellett. Természetesen a gyorséttermek sem maradhatnak ki a szórásból, és habár az amerikai Burger King például letudta egy szivárvány színű csomagolással az ünneplést, az osztrák BK mert nagyot álmodni, és megalkották a Pride Whopper-t, mely az azonos neműek szerelmét szimbolizálóan azonos oldalú puffancsokkal érkezik.

Itt az idő büszkének lenni” – hirdeti a gyorsétterem ausztriai leányvállalata. „Az egyenlő szerelemért és egyenlő jogokért” – olvasható németül egy másik plakáton.

A reakciók vegyesek voltak. Elkerülhetetlenül előjött a „szexualitást hagyják ki a burgeremből” érvelés, a meleg közösségek pedig a „ki van felül” tematikáján nevetgéltek, hisz a Pride Whopper-t dupla felső és dupla alsó puffancssal is lehet kapni. A burgereket övező diskurzusból a „késői kapitalizmus” bizarrságának kérdése sem maradhatott ki.

Az osztrák BK mindesetre a saját Instagram oldalán elismeri, hogy picit megmosolyogtató ez az egész, hisz mint írják:

„Példát akarunk mutatni minden identitás és szexuális irányultság elfogadására. Ezzel a kis csavarral reméljük , hogy mosolyt csalunk az arcotokra, egyben emlékeztetünk mindenkit, hogy tisztelettel bánjunk egymással. Nem számít, ki vagy és kit szeretsz.”

A Pride Whopper június 20-ig kapható Ausztriában.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés