Kövess minket

Film

Azt állítják a Netflixes Squid Game vetélkedő versenyzői, hogy bunda az egész

Megosztva

A Netflix Squid Game vetélkedő-reality spinoffja, a Squid Game: The Challenge kapja rendesen az ívet a showban résztvevő egyes versenyzőktől.

A Rolling Stone beszámolója szerint a valóságshowban részt vevő 456 ember közül néhányan elárulták, hogy mennyire nem voltak biztonságosak a körülmények, és hogy a show gyakorlatilag teljesen meg van bundázva. A játékosok, akik 4,56 millió dollárért versenyeztek, brutális körülmények között tették ezt, órákat töltöttek egy reptéri hangárban, ahol egy forrás szerint mínusz 10 fok volt. Ezek a részletek nem sokkal azután kerültek napvilágra, hogy a valóságshow első forgatási napja január végén befejeződött.

Az összes gyötrelem és trauma, amit átéltünk, nem a feladatoknak vagy a játékok nehézségeinek voltak köszönhetők” – mondta egy korábbi versenyző a lapnak, aki szerint a készítők túlvállalták magukat. Amellett, hogy a játékosoknak akár kilenc órát is el kellett tölteniük a fagyos hangárban, 30 percig kellett mozdulatlanul maradniuk a hidegben. A hangárban uralkodó körülmények miatt 10 ember szorult orvosi ellátásra a játék során. Beszámolók szerint súlyos sérülések is történtek, többek között porckorongsérvet, térdínszakadást, tüdőgyulladást is elszenvedtek egyesek. Egy maroknyi volt játékos azt fontolgatja, hogy pert indít a társproduceri stúdiók, a Studio Lambert és a The Garden ellen a munkahelyi biztonság nem betartása és gondatlanság miatt. A Netflix korábban kiadott egy közleményt, amely szerint három ember szenvedett kisebb sérüléseket és szorult orvosi ellátásra. Szerintük a produkció minden biztonsági előírást betartott és habár nagyon hideg volt a forgatáson, erről a résztvevők előre értesítették, a súlyos sérülésekről szóló állítások pedig nem igazak.

A biztonság mellett az is felrótták amúgy egyesek, hogy a játékot állítólag megbundázták. A műsor már korábban kiválasztotta a versenyzők egy részét – akik TikTok és Instagram influencerek voltak -, hogy továbbjutnak a műsorban, függetlenül attól, hogy megnyerték vagy elvesztették a játékokat. Az egyik játékos azt mondta a Rolling Stone-nak, hogy azok, akik nem jutottak tovább, lényegében „statiszták voltak egy tévéműsorban”.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés