Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • 22 szezon után visszavonul Vince Carter, az NBA zsákolózsenije

22 szezon után visszavonul Vince Carter, az NBA zsákolózsenije

Kersner Máté- 2020.06.26. 14:12
Szép karriert zárt.

Forrás: Deseret News
Bejelentette a visszavonulását az NBA 43 éves legendája, Vince Carter - adta hírül az ESPN.

Carter mindezt egy internetes beszélgetős műsorban árulta el, ezzel lezárva karrierjét, ami tele van szép eredményekkel és különböző rekordokkal. Alapból impozáns, hogy a zsákolásban különösen élen járó sportoló, aki az Atlanta Hawksnál zárt, 22 évet játszott végig, mindezt négy különböző évtizedben. Ez utóbbi két eredmény miatt rekordernek is tartják az embert, aki leginkább csak félig az, és aki az NBA 19. legtöbb pontot szerzett játékosa 16,7 pontos átlaggal. 

Vince Carter 4 különböző évtizedben is játszott, ezzel rekordot felállítva.
Forrás: Twitter / Basketball Forever
Mint a 24.hu írja, a megállíthatatlan ikont 1998-ban draftolták, egy évre rá már az Év újonca lett, 2000-ben pedig megnyerte a zsákolóversenyt. A sorozatban hét All Start maga mögött tudó Vince Carter nyolc csapatban is aratott a pályán: ott volt a Toronto Raptorsban, a Brooklyn Netsben, az Orlando Magicben, a Phoenix Sunsban, a Memphis Grizzliesben, a Dallas Mavericksben, a Sacramento Kingsben és az Atlanta Hawskban is.

Csapatának egyébként véget ért az idény, a július végén újrainduló szezonban a Hawks nem fog szerepelni. Ennek kapcsán is többen kifogásolták, hogy a legendának számító Carternek nem volt megérdemelt, ünnepi keretek közt lebonyolított búcsúmeccse, mint például Kobe Bryantnek. Emellett sokan állították, hogy a Toronto Raptorstól szép gesztus lett volna adni Carternek egy szerződést az utolsó évére, vagy legalább pár mérkőzésre, hogy ott fejezhesse be pályafutását, ahol elkezdte.

Alább VC legszebb játékai.

(via)

Hozzászólások

Érdekes lehet