Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • A BRFK "nem nézett be semmit" a magyar coffeeshoppal kapcsolatban - állítják a rendőrök

A BRFK "nem nézett be semmit" a magyar coffeeshoppal kapcsolatban - állítják a rendőrök

Offmedia- 2020.09.11. 15:47
Forrás: YouTube
Közleményt adott ki a magyar rendőrség a French Bulldog nevű, hetedik kerületi coffeeshopnál történt razziával kapcsolatban. Mint a police.hu-n írják: a BRFK "nem nézett be semmit".

A közlemény szerint a rendőrök csütörtök 18 órakor mentek ki a Kertész utcában található üzlethez, mivel a bolt úgy hirdette meg tevékenységét, hogy Magyarországon elsőként lehet cannabis virágot, marihuánát vásárolni. Igaz a közlemény azt kihagyja, hogy a bolt legális kannabisz CBD virágzatokat hirdetett csak.


A BRFK nyomozói a társszervekkel közösen az éppen megnyitó üzletben kutatást tartottak és közel négy kilogramm "szúrós szagú, zöld színű kábítószergyanús növényi törmeléket" találtak és foglaltak le. A rendőrök szerint a helyszínen alkalmazott kábítószerteszt szerint a lefoglalt anyag THC tartalmú kábítószer volt. A rendőrök a kutatás során lefoglalták az üzlet 20 perc alatt keletkezett közel 400 ezer forintos bevételét is.

A boltot ezután bezárták, de csak azért, mert katasztrófavédelem munkatársai megállapították, hogy az üzletnek nincs rendes kiürítési terve, és eme szabálytalanság pótlásáig ideiglenesen becsukták.

A BRFK rendőrei az üzletből 15 vásárlót mintavétel céljából előállítottak, akik közül 12 embernek lett pozitív az eredménye különböző kábítószerek vonatkozásában.

A rendőrök a lefoglalt kábítószergyanús anyagot a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ laboratóriumába szállították, amelyről az előzetes vegyészszakértői vélemény megállapította, hogy kábítószernek minősül.

A BRFK VII. kerületi Rendőrkapitányság az üzlet két tulajdonosa ellen kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, elszámoltatásuk folyamatban van.

Közleményüket azzal zárják,Magyarországon a kábítószer-kereskedelem és fogyasztás bűncselekménynek minősül, zéró tolerancia van, ezekkel szemben a rendőrség minden esetben fellép. Alább az intézkedésről készült videófelvétel.

Hozzászólások

Érdekes lehet