Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Az Anonymous hackercsoport jóvoltából percekig szólt a „Fuck tha Police” a chicagói rendőrség rádió frekvenciáján

Az Anonymous hackercsoport jóvoltából percekig szólt a „Fuck tha Police” a chicagói rendőrség rádió frekvenciáján

Kócsi- 2020.06.02. 12:32
Virtuális hadviselés.

Nem csillapodnak az indulatok George Floyd halála után az Amerikai Egyesült Államokban: immár 75 város áll lángokban - Donald Trump pedig bejelentette, hogy kész bevetni a hadsereget, amennyiben a helyi tisztségviselők nem tudnak úrrá lenni a zavargásokon.

A lőporos hangulat közepette az Anonymous hackercsoport is aktivizálta magát, majd a tüntetők oldalán beszállt a küzdelembe, amely így már nem csak az utcákon, hanem a virtuális térben is zajlik. Egy vasárnapi Twitter bejegyzésükben például a következőket írták:

„Sorsközösséget vállalunk a tüntetőkkel, akik az USA velejéig korrupt, generációkat megbélyegző rasszista rendszere ellen harcolnak.”

Első akciójuk során a minap sikeresen meghackelték a chicagói rendőrség belső rádiófrekvenciáját, és valamivel több, mint két percen keresztül az N.W.A. örökzöldjét, a Fuck tha Police című tracket bömböltették rajta.

Habár az „adás” csak rövid ideig tartott, a csoport ígérete szerint - a nagy sikerre való tekintettel - ezt még jó pár követheti a közeljövőben.

Hozzászólások

Érdekes lehet