Keresés
  • Főoldal
  • Aztaaa!
  • Snoop Dogg-nak elege van abból, hogy az amerikai női labdarúgó-válogatott játékosai lényegesebben kevesebbet keresnek férfi társaiknál

Snoop Dogg-nak elege van abból, hogy az amerikai női labdarúgó-válogatott játékosai lényegesebben kevesebbet keresnek férfi társaiknál

Offmedia- 2019.07.09. 19:20
És fel is szólalt az igazságtalanság ellen.
Negyedik alkalommal nyerték meg az amerikaik a női labdarúgó-világbajnokságot, a győzelemhez még Snoop Dogg is gratulált. "Nagy gratula az amerikai női labdarúgó-válogatottatnak a negyedik világbajnokságukhoz!" - kezdte mondandóját a rapper. A csapat 2-0-ra verte a hollandokat vasárnap, de Snoop nem a meccsről, hanem valami sokkal fontosabbról, a játékosok fizetéséről kezdett el beszélni.

"Egy női játékos csak 90 ezer dollárt kap a győzelemért, míg a férfiak 500 ezret kaptak volna, ha nyernek. Azok a nyomorult férfiak a válogatottban még lószart se nyertek, nem is fognak, és rendszeresen kiesnek az első körben. Fizessétek meg a hölgyeket a munkájukért!" - fakadt ki Snoop.

A női és férfi futball fizetések hatalmas különbsége már régóta téma a szakmán belül, több amerikai női játékos már pert is indított emiatt. Jó példa a brutális bérkülönbségre, hogy 2015-ben az Amerikai labdarúgó-szövetség 1.7 millió dollárt fizetett ki a női csapatnak, miután megnyerték a világbajnokságot, míg a férfiak 5.4 millió dollárt kaptak a nyolcaddöntős vereségük után. És akkor arról még nem is esett szó, hogy a női világbajnokság egyik idei meccsén az amerikai csapat több gólt lőtt (13), mint az amerikai férfi válogatott 2006 óta összesen.

Nem csoda tehát, hogy Snoop azzal zárja a mondandóját, hogy a nőknek kéne fémilliót kapni játékosonként.(Paper, Vox)

Hozzászólások

Érdekes lehet