Keresés

YouTube vlogger is indul a győri polgármesteri székért

Kócsi- 2019.12.06. 13:31
Make Győr Great Again!

A szex- (és korrupciógyanús) botrányba keveredő Borkai Zsolt lemondását követően, január 26-án időközi-polgármester választást tartanak Győrben, melyen a három helyi jelölt (Dr. Dézsi András - Fidesz, Pollreisz Balázs - MSZP, valamint Balla Jenő - Összefogás Győrért) mellett - vagy inkább ellen - egy Budapesten élő vlogger, Ábrahám Róbert is elindul. Ábrahám leginkább a YouTube-ra feltöltött, zenei témában készített videói által tett szert netes ismertségre; jelen pillanatban közel 77 ezer feliratkozója van az említett videómegosztón, míg a Facebook oldalát 143 ezren követik. Mindemellett klipeket, illetve reklámfilmeket forgat és vág, a nagybani politizálást eddig azonban látszólag kerülte.

Bár a maga módján ő is reagált a „Borkai gate-re” korábban, azt talán senki, de tényleg senki sem gondolta volna, hogy majd bejelentkezik a polgármesteri posztra a nyugat-magyarországi városban, méghozzá az ex-Jobbikos pártvezér, Vona Gábor támogatásával.

(Vona egy, az Azonnali.hu-nak adott friss interjúban arról beszél, ha győri lenne, biztosan Ábrahámra adná le a voksát.)

A roma származású vlogger amúgy maximális komolysággal áll a feladathoz, mint Facebookon írta: először tisztogatást tartana a győri városházán, majd felállítana egy agyagból készült Borkai-mellszobrot, a következő, arámi nyelven íródott, bibliai felirattal: „mene, mene, tekel, ufarszin” azaz „megméretett, és könnyűnek találtatott”.

Ábrahám Róbert tehát nem trollkodik, ennek megfelelően már november végén Győrben járt, és kikérte az induláshoz szükséges jelölő lapokat. Mivel a kampány holnap indul, lesz bőven munkája a háromtagú stábjával egyetemben, ha a nyilvánvaló médiahacket leszámítva valamiféle eredményt is szeretnének elérni.

Hozzászólások

Érdekes lehet