Kövess minket

Hiphop

Bandatevékenység vádjával tartóztatták le Young Thug-ot Atlantában, Gunna is gyanúsított

Megosztva

Rendőrök szálltak ki Young Thug Atlanta külső kerületében található otthonához, hogy házkutatást tartsanak és őrizetbe vegyék a rappert, akit szervezkedéssel és bandatevékenységgel gyanúsítanak. 28 másik, Thugger YSL kiadójához köthető személy is gyanúsított, köztük Gunna.

A helyi WSBTV tudosítása szerint Young Thugot, igazi nevén Jeffery Lamar Williamst a Fulton megyei börtönbe szállították, a lenti videón az is látható, ahogy bilincsbe verve elvezetik.

A gyanú szerint Thug volt az az illető, aki anno kibérelt egy autót, melyet aztán egy 2015-ös gyilkosságnál használtak. Az autóból több emberre rálőttek, meghalt egy 26 éves férfi, és ketten megsérültek a támadásban. Ennél egy fokkal komolyabb vád, hogy elvileg a gyanúsítottak közül valaki konkrétan a rappertől kért és kapott engedélyt, hogy megölhesse YFN Lucci-t. Lucci szintén egy atlantai rapper, Thuggal 2017-ben feszültek egymásnak, miután Lucci beszólt Thugnak, hogy ne hívja magát a modern 2Pac-nak, ha közben női ruhákat hord. A beef egy ideig az online térre koncentrálódott, de 2019-ben valaki rálőtt YFN Lucci Mercedes terepjárójára. Később tovább támadták egymást, Lucci például azt találta mondani, hogy lefeküdt Thugger barátnőjével, Jerrika Karlae-val. Lucci 2021-ben bevonult a börtönbe egy másik lövöldözéssel kapcsolatban, a börtönben pedig megkéselték, ezután azt nyilatkozta, hogy halálfélelme van. A gyanú szerint erre az utóbbi késelésre kértek és kaptak engedélyt a gyanúsítottak Young Thug-tól.

Young Thug ügyvédje, Brian Steel szerint a védence semmilyen illegálisat nem követett el, ártatlan, és tisztázni fogja a nevét.

Gunna is a gyanúsítottak listáját gyarapítja, ahogy egy Jimmy Winfrey nevű férfi is, akit korábban Lil Wayne turnébuszának megtámadásával vádoltak meg.

(XXL, Complex)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés