Kövess minket

Aztaa

Bankrablónak nézték a ‘Fekete Párduc’ rendezőjét, Ryan Cooglert, mert nagy összegben akart kivenni pénzt a számlájáról

Megosztva

Bilincsben vezették el a ‘Fekete Párduc‘ és a ‘Creed‘ filmek rendezőjét egy atlantai bankból, miután a bank munkatársa azt hitte, hogy ki akarja rabolni a bankot, pedig csak diszkréten szerette volna kivenni a pénzt a saját számlájáról.

Az eset még januárban történt, de a héten az amerikai média kezébe került a helyszíni rendőrségi felvétel, mely alább látható. A díjnyertes rendező, Ryan Coogler napszemüvegben és maszkban ment be január 7-én az egyik Bank of America pénzintézetbe. A pulthoz érve egy cetlit adott át a bank munkatársának, melyre azt írta, hogy 12 ezer dollárt (átszámítva több mint 4 millió forintot) szeretne kivenni a számlájáról, és a pénzt egy másik ablaknál adják oda neki, mert nem szeretne feltűnést kelteni. Coogler a cetli mellé a személyijét és a bankkártyáját is átadta, de ennek ellenére a bank munkatársa azt hitte ez egy bankrablás, ezért meg se nézte, hogy tényleg a férfié-e a számla, helyette értesítette a rendőröket.

A videó ezen a ponton indul, látható rajta, hogy a rendőrök arra kérik Cooglert, hogy tegye hátra a kezét, majd megbilincsilek és elviszik. A megalázó helyzet közben a bank egyik munkatársa még egy „szép volt fiúk„-at is odavet a rendőröknek. A rendezőt beültették egy rendőrautóba, ahol szépen elmagyarázta a járőröknek, hogy mi történt, és hogy azért szokott nagy összegben így kivenni a bankból, mert különben az egész bank őt bámulja, és nem érzi biztonságban magát, állítása szerint korábban nem volt ezzel probléma.

Cooglert 15 perc után elengedték, és azt tanácsolták neki, hogy máskor kérje inkább a bank menedzserét, ha nagy összeget akar kivenni a számlájáról. „Hát, most már ezt fogom csinálni, miután megbilincseltetek” – kontrázott a rendező a rendőröknek. A Bank of America elnézést kért a kissé rasszista hibáért.

(VICE)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés