Kövess minket

Stílus

Banksy arra kéri a fanjait, hogy lopjanak a GUESS ruhaboltokból, mivel engedély nélkül használták fel az alkotásait

Megosztva

Banksy kapszulakollekcióval jelentkezett az amerikai ruhamárka, a GUESS, ami önmagában nem lenne különleges, de a graffitiművész szerint az engedélye nélkül dobták piacra a kollekciót.

A GUESS már egy ideje hirdeti a ruhákat, melyen Banksy ismertebb alkotásai láthatóak, például az alábbi léggömbös kislány, amit anno az Izraelt és Palesztinát elválasztó falra fújt fel a művész. A kollekcióról a márka kreatív igazgatója, Paul Marciano korábban azt nyilatkozta, hogy Banksy művei hatalmas hatással voltak a kultúrára, mely máig érezhető, a kollekcióval pedig tisztelegni akarnak a munkái előtt.

Banksy viszont azt állítja, hogy a munkáit gyakorlatilag ellopták, a kollekcióra ő nem bólintott rá, ezért arra kéri a fanjait, hogy menjenek lopni a GUESS londoni boltjába. „Eltulajdonították a műveimet a megkérdezésem nélkül, ezek után nem lehet bajuk azzal, ha ti ugyanezt csináljátok a ruháikkal” – írta a nemrég Ukrajnában graffitiző művész az Insta oldalán.

A GUESS nem reagált Banksy lopási tanácsaira, de bezárták a boltot és biztonsági őröket állítottak a bejárathoz. A márka egyébként legális úton licenszelte Banksy munkáit egy harmadik féltől, akár az is lehet, hogy erről a művész is tudott és ez az egész csak egy gerilla-marketing része.

(BBC)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés