Kövess minket

Hiphop

Beiktatják Snoop Doggot a Dalszerző Hírességek Csarnokába

Megosztva

Snoop Dogg, Sade, Gloria Estefan és még sok más előadó kerül be idén a Dalszerző Hírességek Csarnokába. A hivatalos ceremónia június 15-én New Yorkban lesz.

Mint a Billboard kiemelte, a 2023-as évfolyam az ötödik egymást követő alkalom, hogy hip-hop előadó is megkapja a kitüntetést, hiszen Jay-Z lett az első 2017-ben. Snoop Doggot Jermaine Dupri, Missy Elliott és a The Neptunes-os Chad Hugo és Pharrell Williams előzte meg.

Nile Rodgers, a Dalszerző Hírességek Csarnokának elnöke így nyilatkozott az idei kiválasztottakról: „A zeneipar nem létezik dalszerzők nélkül. A 2023-as névsor nemcsak ikonikus dalokat képvisel, hanem a műfajok, etnikai és nemek közötti sokszínűséget és egységet is, olyan dalszerzőket, akik gazdagították az életünket, és a maguk idejében szó szerint átalakították a zenét és a hallgatók milliárdjainak életét szerte a világon.

A rapper egy Insta videóban reagált: „Csak egy kisgyerek volt Long Beach-ről, akinek nagy álmai voltak. Igaz, hogy az álmok valóra válhatnak. Ha velem megtörtént, veled is megtörténhet. Álmodj tovább, higgy tovább, légy önmagad. Tartsd meg Istent az életedben. Tégy több jót, mint rosszat. Tedd az életed egy dallá. Köszönöm.

(NME)