Kövess minket

Hiphop

Beiktatták Eminemet a Rock & Roll Hírességek Csarnokába: „Valószínűleg nem kéne itt lennem”

Megosztva

Eminem is ott volt a a Rock & Roll Hírességek Csarnokának idei beiktatottjai között. Eminem az egyetlen a mostani kiválasztottak közül, aki a hiphop műfajban alkot, és csak ő mondhatja el magáról azt is, hogy csak a kilencvenes években kezdte pályáját, és megválaszthatósága első évében be is került a csarnokba. (A Rock & Roll Hírességek Csarnokába az kerülhet, akinek első lemeze legalább 25 évvel ezelőtt jelent meg.) A detroiti rapper a kilencedik hiphop előadó, aki bekerült a Rock and Roll Hírességek Csarnokába, és a negyedik szóló hiphop előadó, Tupac Shakur, Biggie, és JAY-Z után.

A Los Angeles-i ceremónián beszédet mondott mentora, Dr. Dre, aki egy „tagadhatatlan ajándéknak” nevezte felfedezettjét. „A nyers, sötét, és humoros dalszövegei keveredtek a kifogástalan ütemérzékével, azonnal kilógott a sorból, plusz hatalmas volt benne a bizonyítási vágy” – mondta Dre, aki hozzátette, hogy Eminem mellett kiélhette a kreativitását és akár az egész karrierjét feltette volna arra, hogy befut.

Eminem görbe tükröt mutatott Fehér Amerikának, miközben át tudta adni, hogy mit érez egy szegény és nehéz családi körülmények közt felnövő fiatal, akinek már nincs remény az életében” – emelte ki Dre, elmondva, hogy Em személyiségével rengeteg átlag amerikai srác tudott azonosulni.

Eminem a köszönőbeszédében kiemelte, hogy valószínűleg nem kéne itt lennie, több okból is. Először is, mivel ez a Rock & Roll Hírességek Csarnoka, ő pedig egy rapper, abból is azon kevesek egyike, akit beválasztottak. Másodszor pedig azért nem, mert 2007-ben majdnem túladagolta magát. Utoljára pedig azért, mert rengeteget kellett küzdenie, hogy sikeres legyen a zeneiparban és a hiphopban.

Eminem ezután felsorolta azokat az előadókat, akik inspirálták őt, és akiknek úgymond a tanításai eljutatták őt erre a pontra. „Tudom, hogy ez rólam kéne, hogy szóljon, de nélkülük nem lennék itt„- mondta, majd jött egy iszonyat hosszú felsorolás. 2Pac, Big Daddy Kane, Big Pun, Biggie, a Cypress Hill, De La Soul, Geto Boys, KRS-One, MC Lyte, Nas, Redman, Snoop Dogg, és a Wu-Tang Clan csak pár név a tényleg végeláthatlan listájából.

Eminem fel is lépett a rendezvényen, a “My Name Is,” “Rap God,” “Forever,” és “Not Afraid” is felcsendült, de az Aerosmith énekese is besegített a “Sing for the Moment”-be, valamint Ed Sheeran a “Stan” előadásába. Alább pár videó az eseményről.

(CoC, The Detroit News)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés