Kövess minket

Hiphop

Beperelték Cardi B-t egy régebbi pajzán mixtape borítója miatt, de a bíró szerint a rapper nem hibás

Megosztva

Megnyerte Cardi B az ellene indított pert, melyet a 2016-os Gangsta Bitch Music Vol. 1 című mixtape-jének borítója miatt indítottak.

A provokatív borítón Cardi B látható, ahogy egy autó hátsó ülésén épp sört szürcsöl, miközben egy férfi orális örömekben részesíti. A borítón lévő férfi beleegyezett a fotózásba, és ki is lett fizetve, de furamód a hátán lévő tetoválást csak utólag photoshoppolták rá, az igazából nem az övé. Mint később kiderült, a borítót készítő grafikus szimplán a Google képek közt találta a tetoválást, amit aztán engedély nélkül használt fel.

Egy év elteltével a tetoválás igazi tulajdonosa pert indított, mivel szerinte a borítón úgy tűnik, mintha ő lenne, pedig ő ehhez nem járult hozzá. Az illető, egy bizonyos Kevin Brophy a periratban arról írt, hogy a borító megálazó helyzetbe hozta őt, és pusztító folyamatokat indított el az életében.

Brophy 5 millió dollárt követelt Cardi-tól, miközben a rapper ügyvédje azzal védekezett, hogy a vádak teljesen mondvacsináltak, hisz senki sem hitte eddig a pillanatig, hogy a férfi lenne a borítón.

Hat évvel a mixtape megjelenése után most pénteken a bíróság úgy döntött, hogy Cardi B egyáltalán nem felelős a borítóért, így nem is kell fizetnie a tetovált férfinak. Brophy-nak még van lehetősége fellebbezni, ha végül úgy dönt.

(Billboard)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés