Kövess minket

Aztaa

Bilincsben vitték el a rendőrök a Kutyapárt politikusait, az alapítónál marihuánát találtak, rögtön házkutatást tartottak nála

Megosztva

Tegnap több ezer ember vonult utcára, hogy a magyar kormány kisadózó vállalkozások tételes adójának (KATA) drasztikus változtatásai ellen tüntessen. Az egy nap alatt megszavazott új szabályozás miatt a KATA adózást választó vállalkozók többségének új és több költséggel járó adózási forma után kell néznie, már ha egyáltalán fenn tudja tartani a vállalkozását a változtatás után. A hajnalba nyúló tüntetés során a tömeg bejárta Budapest főbb pontjait, kormányellenes rigmusokat kántálva, majd a Karmelita kolostorhoz mentek, amit rohamrendőrök védtek. A demonstrációnak itt lett vége, de a rendőrök az utolsó pillanatokban még előállították a Magyar Kétfarkú Kutyapárt két elnökét.

Először az alapítót, Kovács Gergőt próbálták meg a rendőrök a kocsijukba tuszkolni, majd a segítségére érkező társelnököt, Döme Zsuzsannát is megbilincselték és elvitték, mint az alábbi, Szász Barna által készített felvételen látható.

A rendőrök Kovács Gergőnél marihuánát találtak, melyből saját bevallása szerint fogyasztott is. A politikusnál emiatt rögtön házkutatást tartottak, ahol szintén „növényi törmelékek” kerültek elő. A Kutyapárt amúgy az egyetlen magyarországi párt, mely nyíltan kiáll a marihuána legalizációja mellett.

A két politikust végül a mai nap folyamán engedték szabadon, délutánra pedig saját tüntetést szerveznek.

(444)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés