Kövess minket

Hiphop

Bocsánatot kért Slowthai, amiért horogkeresztes pólóban lépett fel

Megosztva

A hamarosan a Sziget fesztiválon is fellépő Slowthai nemrég Kanadában adott koncertet, ahol sokak megrökönyödésére egy horogkeresztes pólóban ment ki a színpadra. Többen is felháborodásuknak adtak hangot a közösségi médiában, mint például az alábbi posztoló, aki azt írja, nem érti, hogy senki sem szólt rá a rapperre, hogy ezt talán nem kéne.

Közelebbről megnézve persze leeshet, hogy ez ugyanaz a póló, amit anno a Sex Pistols énekese, Johnny Rotten hordott a ’70-es években egyes koncerteken. A pólón a nagy piros horogkereszt mellett egy fordított keresztre feszített Jézus grafika is látható, a tetején pedig az olvasható, hogy „Destroy”, azaz „Elpusztítani”. A póló eredeti mondanivalója amúgy az volt, hogy „elpusztítani a fasizmust, a vallásokat, és a monarchiát„. Slowthai brit, tehát nyilvánvalóan tudta, hogy mit vesz magára, de a kanadai közönség egy része már nem volt ennyire tisztában a punk mozgalom jelképeivel.

A rapper a kritikákra reagálva egy közleményt posztolt a közösségi oldalaira, ahol megmagyarázta, hogy a póló pont a fasizmus ellen szól, nem pedig azt propagálja, de ettől még elnézést kér mindenkitől, akit megbántott.

(UPROXX)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés