Kövess minket

Hiphop

Boosie Badazz szerint, ha egy fehér rajongója üvölti koncert közben az „n-betűs szó”-t, azzal nincs probléma

Megosztva

Egy régi vitás kérdés került elő Boosie Badazz legutóbbi Vlad-TV-s interjúján: kimondhatja-e egy fehér rajongó az n-betűs szót, ha épp a kedvenc előadója dalát rappeli/énekli? Ismerve a Baton Rouge-i rapper korábbi meredek kijelentéseit az LMBTQ közösségről, a gyerekeknek hívott prostikról nem is beszélve, talán nem meglepő, hogy ebben is egy kompromisszummentes és egyben megosztó kijelentést tett: egyértelműen igen.

Hogy érzem magam, mikor fehérek kimondják koncerten, hogy n***er? Sehogy, mert ők fanok. Nem azért jönnek el a koncertre, hogy n****rezzenek, hanem azért, hogy a dalaimat énekeljék. Egy beszélgetésben más a helyzet, és más egy rajongótól ez az egész” – mondta Boosie, a véleményét pedig az sem rengette meg, mikor Vlad feldobta azt a hipotetikus szcenáriót, miszerint a backstageben elkapja őt az egyik fehér fanja és elkezd neki rappelni, kimondva az n-betűs szót.

Van egy csomó fehér rajongóm, a fehér gettókban is hallgatnak. Mindenhol hallgatnak engem. Minden fehér gyerek más. Nem skatulyázhatod be őket, vannak iszonyat kemény fehérek, tudom, mert együtt ültem velük” – válaszolta Boosie.

Kendrick Lamar mondjuk biztosan nem értene egyet Boosie-val, ő korábban leküldött a színpadról egy rajongót, amiért elrappelte az n-betűs szót is. Négy évvel ezelőtt K-Dot rajongóinak véleményét is megkérdeztük erről a Sziget Fesztiválon, azt itt lehet olvasni, alább pedig a hivatkoztott Boosie interjúrészlet.

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés