Kövess minket

Hiphop

Bow Wow szerint kéne egy hiphop szakszervezet, ami a rappereket képviseli

Megosztva

Bow Wow egy a hétvégén megosztott tweetjében azt írta, hogy szeretné, ha a hip-hop egy, a National Basketball Players Association-höz hasonló szakszervezetet alapítana.

A hiphopnak szüksége van egy testületre!” – írta Bow Wow szombaton. „Egy olyan, mint az NBA-nek van. Egy bizottság. Ami szabályokat állíthat fel, és kordában tarthatja a dolgokat, és megvédheti ezt a dolgot, amit mi hiphopnak hívunk! És legyen egy nyugdíjazási terv az OG rappereknek. Borzalmas látni, hogy a hőseimnek nincs pénzük, és szenvednek” – fogalmazta meg az ötletét.

Hogy ezt miképpen lehetne megvalósítani a teljes szcénára lefedve, az kérdéses, mindenesetre nem ő az első rapper, akinek ez eszébe jut, sőt a Public Enemy frontembere, Chuck D, Kurtis Blow és KRS-One tavaly már megalakították a Hip-Hop Alliance nevű szövetséget. „Menedzserek, művészek, ügynökök és producerek, mi a nyugdíjbiztosítás, az egészségügyi ellátás és a jutalék normái számunkra? Mi a tarifabér azért, amit a ‘hip-hop’ mint iparágon belül csinálunk?” – kérdezte KRS-One a szakszervezetet bejelentő posztban az Instagramon. „Ki beszél helyettünk? Mi hoz méltóságot és tiszteletet a munkánkhoz, amit végzünk? A válasz: A Hip Hop Szövetség! A tudásunkkal, a képességeinkkel és a közös hangunk erejével nincs okunk arra, hogy miért ne tudnánk megvédeni magunkat és a jövőnket!”.

Néhány megkérdőjelezhető szerződést látva, amelyeket a lemezkiadók fiatalabb korukban aláíratnak a művészekkel, nyilvánvaló, hogy van érv a hip-hop szakszervezet mellett, de Bow Wow egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy ő is indít-e egyet.

(Complex)

Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés