Kövess minket

Aztaa

Budapestre jött pingálni több külföldi graffitis-csoport, de elkapták őket a rendőrök

Megosztva

A fővárosi rendőrök néhány napon belül két olasz, két bolgár és egy spanyol fiatalt fogtak el, akik azért utaztak Budapestre, hogy telephelyeken álló metrókocsikat graffitizzenek össze – írja a Police.hu.

Az egyik csapat 2022. szeptember 9-én éjszaka Újbudán, a következő két éjszakán pedig Kőbányán tört be a közlekedési vállalat telephelyeire, és feliratokkal fújták össze a metrókocsikat, amivel egymillió forintot meghaladó kárt okoztak. Közben mobiltelefonjaikkal fotókat készítettek, és egy graffiti filmet is forgattak, akaratukon kívül segítve ezzel a nyomozók munkáját. Egy 26 éves olasz férfit, egy 28 éves olasz nőt és egy 29 éves spanyol férfit tartóztattak le szeptember 11-én, akinek kocsijában megtalálták az elkövetéshez használt festékszórókat és kesztyűket. A hotelszobájuk átkutatásakor a rendőrök tíz memóriakártyát is lefoglaltak, melyeken a helyszíneken készült fotók voltak. A gyanúsítottakat kihallgatásukat követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Police.hu

A IV. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei közben szeptember 11-ére virradóan a metró újpesti üzemi területén értek tetten egy 17 és egy 20 éves bolgár fiatalt, akik a megalapozott gyanú szerint ott firkálták a szerelvényeket. A fiúk videóra rögzítették, ahogy felfeszítik a szellőző ajtaját, bemásznak, majd ahogyan a graffitizés után menekülnek, mert a biztonsági őrök megzavarták őket. A felvétel azzal ér véget, ahogy a rendőrök karjaiba futnak. A bűncselekménnyel okozott kár 200 ezer forint, a IV. Kerületi Rendőrkapitányságon falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétség miatt hallgatták ki a gyanúsítottakat.

Police.hu
Hirdetés
Hirdetés

Facebook

Hirdetés