Keresés

The Weeknd 300 ezer dollárral segített Bejrúton

Offmedia- 2020.08.13. 19:14
A Libanoni Köztársaság fővárosát nemrég hatalmas robbanás rázta meg.
The Weeknd a hedonista zenéi ellenére nem csak drága piákra, és modell lányokra költi a pénzét, de rendszeresen megtámogat jótékony célokat is, legutóbb például a hatalmas robbanást megélt Bejrútba juttatott el adományt. 

Az énekes összesen 300 ezer dollárt (87,5 millió forintot) utalt el a Beirut Explosion Relief nevű alapnak, mely a Libanoni fővárosban bekövetkezett extrém erős robbanás áldozatait és pusztítását hivatott segíteni. A bejrúti kikötőben történt robbanás hatására – melyet heves tűz előzött meg – legalább 157 ember meghalt, 80 eltűnt, és 5000 ember megsebesült. Marwan Abboud, Bejrút kormányzója szerint mintegy 300 000 ember otthonát semmisítette meg a robbanássorozat. A libanoni kormány kéthetes szükségállapotot hirdetett, Bejrútot katasztrófa sújtotta várossá nyilvánították.

Az adományról Abel menedzsere,
Wassim “Sal” Slaiby posztolt Instára.


The Weeknd amúgy korábban a Black Lives Matter mozgalomnak is elutalt félmillió dollárt, és a koronavírus járvány elleni küzdelmet is segítette 500 ezer dollárral, a Variety összegzése szerint az énekes csak az elmúlt két hónapban 2,15 millió dollárt adakozott.


(Variety, Wiki)

Hozzászólások

Érdekes lehet